Press "Enter" to skip to content

6 Petua Poker mengenai Bluffing Terungkap!

admin 0

Koleksi petua ini tidak akan menjadikan anda pakar dalam menggertak, tetapi ia pasti akan memberi anda sesuatu yang perlu difikirkan, dan sekurang-kurangnya akan memulakan anda untuk menguasai seni ini. Semasa menggertak, anda harus mempertimbangkan semua pelakon ini:

Petua poker # 1 Adakah meja yang downlaod mega888 game on here !! longgar atau ketat?
Sebagai petua poker, gertak mempunyai peluang yang lebih baik untuk bekerja dengan baik di meja yang ketat, dan hampir pasti akan gagal di meja yang longgar, kecuali semua “pemain yang longgar” sudah dilipat. Menang di poker dengan menggunakan kaedah ini!

Petua poker # 2 Apakah had jadual?
Dalam permainan had rendah, sebenarnya tidak ada gunanya menggertak. Untuk wang atau 2, anda boleh bertaruh bahawa selalunya seseorang akan memanggil anda. Had tinggi, dan terutama permainan tanpa had, menggertak adalah yang paling berkesan.

Petua poker # 3: Siapa anda cuba menggertak?
Pemain yang lemah lebih sukar untuk menggertak daripada pemain yang kuat. Saya tahu ia berbunyi ke belakang, tetapi umumnya benar. Pemain yang lemah cenderung longgar dan tidak tahan dengan tidak mengetahui apa yang anda ada. Mereka akan memanggil. Pemain yang kuat tidak akan memanggil sebilangan besar gertakan, kecuali mereka mempunyai kad yang sangat kuat atau anda telah mengetahui dengan “memberitahu” anda.

Jangan menggertak timbunan cip besar. Mereka mempunyai kerepek untuk menyerap kerugian, dan lebih cenderung untuk memanggil. Di bahagian lain, gertak pada timbunan pendek. Lebih banyak petua poker dalam talian: Mereka melindungi kerepek mereka seperti ayam di telurnya dan berhadapan dengan cabaran sebenar yang mungkin mereka miliki. (sangat sedap, ya, tapi saya penulis)

Jangan sesekali cuba menggertak pemain meriam yang terkenal. Adakah saya perlu menyebut perkara ini di sini? Mereka lebih cenderung menaikkan gertak anda daripada melipat kad mereka.

Petua poker # 4: Berapa banyak yang anda cuba menggertak?
Akal akal memberitahu anda bahawa semakin banyak orang yang anda cuba menggertaknya, semakin sedikit peluang anda bekerja. Ingat, matlamat anda adalah untuk dilipat oleh semua orang. Menang di poker dalam talian dengan membaca lebih lanjut di bawah!

Petua poker # 5: Anda berada di kedudukan apa?
Bluff dari kedudukan lewat bila boleh. Sekiranya semua orang memeriksa, memanggil atau melipat di hadapan anda, ini adalah masa yang tepat untuk mencuba dan membeli periuk. Tidak bijak menggertak dari posisi awal, kerana anda tidak tahu siapa yang memukul tangan mereka atau diberi kad pembunuh.

Petua poker # 6: Adakah anda mempunyai kelebihan?
Banyak yang berpendapat bahawa menggertak dengan “out” bukanlah tebing yang benar. Tetapi dari pengalaman saya,
lebih baik anda bermain gertak ketika sekurang-kurangnya ada peluang luar untuk membentuk tangan lawan. Ini juga disebut sebagai “semi-bluff,” dan dibuat ketika masih ada kad yang akan datang. Ikuti 6 peraturan menggertak umum untuk kemenangan dan kejayaan yang lebih besar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *